Lizoň, který v USA mučil manželku, prý studoval v Bratislavě

Bratislava - Osmatřicetiletý Peter Lizoň, který na farmě v americkém státu Západní Virginie údajně deset let týral a zotročoval svoji americkou manželku, měl chodit na jedno z bratislavských gymnázií.

„Byl vždy výstřední a jiný než všichni ostatní, ale nikdy jsme na něm nespatřovali nic tak výjimečného,“ vzpomíná jedna z bývalých spolužaček na Lizoně, který podle amerických vyšetřovatelů kromě jiného držel svoji manželku v poutech, když rodila.

Lizoň byl podruhé ženatý

Lizoň byl podle své spolužačky citované deníkem Nový čas průměrným studentem, který v některých předmětech vynikal a jiné mu nešly. V 18 letech se tento muž oženil se spolužačkou, s níž odešel z Československa do Spojených států. Tam se později znovu oženil s Američankou.

Farma, kde muž věznil manželku a syna
Zdroj: ČT24

Policisté zadrželi Lizoně minulý týden a umístili ho do vazby. Dnes by měl poprvé stanout před soudem při předběžném líčení. Kvůli tomu, že mučil svoji manželku, je obviněn z úmyslného ublížení na zdraví. Podle americké televize WSAZ Lizoňův advokát tvrdí, že obvinění jsou nepravdivá.