Potomci krále popu změnili opatrovníka, babička „zmizela“

Los Angeles – Stále podivnější a napjatější situace panuje uvnitř rodiny zesnulého amerického zpěváka Michaela Jacksona. Poté, co na několik dní zmizela opatrovnice zpěvákových dětí a Jacksonova matka Katherine, svěřil vrchní soudce trojici potomků do opatrovnictví jejich bratranci, TJ Jacksonovi, a rozhodl, že kvůli ochraně jejich bezpečnosti nesmějí opustit Kalifornii. Babička se ovšem svých vnoučat domáhá zpět a tvrdí, že jí bylo bráněno v tom se o děti starat.

Katherine Jacksonová dostala do péče dnes čtrnáctiletou Paris, patnáctiletého Prince Michaela a desetiletého Prince Michaela II. po smrti jejich otce v roce 2009. Výkon opatrovnictví pozastavil vrchní soudce Mitchell Beckloff včera v reakci na hlášení, že se paní Jacksonová pohřešuje. Vnučka Paris v této souvislosti dokonce uveřejnila na svém twitteru předevčírem zprávu, že babičku neviděla již devět dní.

Jako důvod pro změnu poručnictví soudce uvedl, že žena několik dní se soudem vůbec nekomunikuje, protože se ale nijak neprovinila, budou jí děti svěřeny do péče znovu, jakmile se s ní podaří obnovit kontakt. Dočasným opatrovníkem zpěvákových potomků soudce jmenoval jejich bratrance TJ,  syna Michaelova bratra Tita. Ten uvedl, že Katherine před zmizením používala podivné fráze a mluvila nesrozumitelně.

V reakci na krok justice o sobě žena ovšem dala vědět z Arizony a vystoupila s tvrzením, že jí bylo ve výkonu opatrovnictví bráněno. Pro stanici ABC uvedla, že ji rozhodnutí soudu zranilo: „Jsem zničená z toho, že zatímco jsem byla pryč, byly mi mé děti, má vnoučata, odebrány a já to zjistím až po návratu domů.“ Jacksonův bratr Jermaine pak ale uvedl, že matka jen uposlechla rady lékaře, aby na pár dní s Michaelovými dětmi přerušila kontakt.

Podivné události kolem Jacskonových dětí ještě umocňují zprávy o rozepřích ve slavném hudebním rodu, kterým zmítá boj o zpěvákovo dědictví. Před několika dny a již v době babiččiny nepřítomnosti byla do Katherinina domu povolána policie kvůli potyčce mezi dvěma Jacksonovými příbuznými. Dědictví po králi popu představuje přibližně půl miliardy amerických dolarů.