Rusko zasáhly další povodně, varování opět nepřišlo

Novomichajlovskij - Nové povodně na jihu Ruska si vyžádaly už čtyři mrtvé, tři lidé se pohřešují. Ve městě Novomichajlovskij voda zaplavila na sto domů a bytů, ze kterých bylo evakuováno přes 1 500 lidí. Po celé oblasti Krasnodaru nefunguje elektřina. Na sociálních sítích si lidé stěžují, že opět nebyly slyšet varovné sirény. V regionu jsou to už druhé povodně. V červenci při nich zemřelo 171 lidí.

Povodeň postihla oblast ruské Kubáně při březích Černého a Azovského moře. Armáda ze zasažených oblastí evakuovala 1 500 lidí. Žádnou pomoc už záchranáři nemohli poskytnout posádce automobilu, který záplavová vlna smetla do řeky.
   
Bleskovou pohromu v noci způsobila vichřice a prudké lijáky, které zvedly hladinu místní řeky Něčepsucho. Voda vylitá z břehů nejvíce zasáhla městys Novomichajlovskij, který je prakticky celý pod vodou. Místní nemocnici záchranáři stačili vyklidit a převézt pacienty do měst Krasnodar a Tuapse. Tři vodní nádrže v regionu velká voda narušila.

Povodně v Rusku
Zdroj: ČT24

Situaci na jihu Ruska ostře sledují centrální úřady v Moskvě, protože vysoký počet obětí červencových záplav způsobilo pozdní varování místního obyvatelstva. I tentokrát ruská generální prokuratura upozornila, že případnou vinu místních úřadů za smrt čtyř lidí prošetří.