Turnaj US Open přerušen, New York si vzala na mušku tornáda

New York - Newyorské čtvrti Brooklyn a Queens zasáhla dvě tornáda. Poškodila několik domů a způsobila výpadky elektřiny. Pořadatelé museli přerušit tenisový turnaj US Open. Úřady nehlásí žádné zraněné. Meteorologický jev, který je v této oblasti poměrně neobvyklý, ale vyděsil obyvatele.

První tornádo, které doprovázel vítr o rychlosti 113 kilometrů v hodině, udeřilo v sobotu před polednem (v podvečer SELČ) ve čtvrti Queens, a to na přímořském poloostrově Rockaway. Druhé, silnější tornádo se objevilo o deset minut později v Brooklynu, rovněž nedaleko pobřeží. Tady měl vítr rychlost 177 kilometrů v hodině.
   
Meteorologové obyvatele předem varovali, že by se tornáda mohla objevit, přesto byli někteří lidé vyděšení, jiní si ale úkaz fotili a natáčeli na mobilní telefony. Silný vítr v obou čtvrtích vyvracel stromy, kácel elektrické sloupy a poškodil několik domů, škody větších rozměrů ale nezpůsobil.

Tornáda v New Yorku (zdroj: ČT24)

Nejvíce následky tornád pocítili pořadatelé tenisového turnaje US Open. Větrné počasí poznamenalo už dopolední zápas Tomáše Berdycha s Andym Murraym, druhé semifinále mezi Španělem Davidem Ferrerem a Novakem Djokovičem už museli rozhodčí přerušit. Přeloženo bylo i finále ženské dvouhry.