Charita pomáhá v USA plnit dětská přání, zn: téměř jakákoliv

Wisconsin (USA) - Tajná přání mohou být různá a u těžce nemocných dětí se nijak nevymykají. Ve Wisconsinu na americkém středozápadě žije školačka, která chtěla skolit medvěda. Ve státě s panenskou přírodou a vžitým respektem k nošení zbraní to i díky specializované organizaci nebyl žádný problém.

Malé dívky často sní o tom, že by chtěly být princeznami, balerínami, nebo touží setkat se s oblíbenou popovou hvězdou. Velmi nezvyklé přání už dlouho měla jedenáctiletá Kaitlynn Bessetteová z městečka Stetsonville v americkém státě Wisconsin. Nejvýše v jejím žebříčku byl poctivý lov na medvěda.

Díky přispění neziskové organizace se odvážné dívce její sen splnil . Nedávno skolila jediným výstřelem 150kilový živý kus. „Když jsem se koukla přes zaměřovač, neviděla jsem v něm medvěda. Viděla jsem ho jako 150kilového lva, který se chystá zaútočit. A tak jsem držela pušku co nejklidněji, otočila jsem hlavu a vystřelila,“ popsala Kaitlynn.

Dívka z Wisconsinu se narodila s těžkou vadou, která z části blokuje krevní oběh z pravé srdeční síně do pravé komory. I když čeká na transplantaci srdce a jater, neodradí ji to od jejích největších koníčků - lovení.

K zatím největšímu úlovku jí pomohla nezisková organizace USSA, která plní přání hendikepovaných či nemocných dětí nebo veteránů, aby poznali něco jiného než nemocnici. Nenabízí jim přitom akvapark nebo tábory, ale rovnou hon, lov nebo rybolov. Nejčastěji jejím prostřednictvím děti střílejí srstnatou, pernatou, škodnou i exotickou zvěř. Do přírody organizace takto vyvezla už na 7 tisíc zájemců.

Charita dává nemocným zážitek, který je pozvedne v očích jejich nejbližších na rovnocenného partnera. Na americkém venkově, kde je do divočiny často blíž než do samoobsluhy, může být takové narovnání vztahů k nezaplacení.

USA: smrtící dětské přání (zdroj: ČT24)