Rozmary počasí mají ve Francii na svědomí dva životy

Paříž - Dva lidé zemřeli během prudké bouře na jihu Francie. Příval vody strhl mladou dívku a utopil se i muž, který se ji pokusil zachránit. Záplavy narušily v oblasti okolo Toulonu dopravu. Východ Francie a Německo pak překvapil první sníh.

V okolí jihofrancouzského Toulonu začalo pršet v pátek večer téměř bez varování. Voda zaplavila během chvíle ulice i kanály, mimo jiné i u budovy toulonské univerzity. Příval strhl do rozvodněné stoky studentku. Pomoct jí chtěl spolužák, který skočil za ní. „Odnesl je proud. Nehoda zasáhla celou univerzitu,“ uvedl rektor Marc Sailard. Tělo studentky našli záchranáři ještě večer, jejího spolužáka ale hledali až do rána.

Přívalové deště zasáhly taky místní dopravu. Kromě vlaků z Marseilles do regionu Var se musel zastavit i provoz na silnicích. A v jezera se kromě dálnic proměnila i parkoviště.

Silné bouře hlásí i jižní Itálie. Den poté, co italskou vesnici Mormanno zasáhlo silné zemětřesení, museli tamní obyvatelé řešit vyplavené sklepy a zabahněné ulice.

Bouře si ve Francii vzala dva životy (zdroj: ČT24)