Český expolicista loupil v Německu a Rakousku, dostal čtyři roky

Linec - Za sérii loupeží a pokusů o ně poslal soud v Rakousku na čtyři roky do vězení bývalého českého policistu. Podle agentury APA se muž zaměřoval na čerpací stanice a banky v rakouském Linci a v německé Saské Kamenici. Rozsudek zatím není pravomocný - bývalý policista se ale přiznal.

Když odešel dvaačtyřicetiletý Čech od policie, začal obchodovat s nápoji. Jenže byznys mu zkrachoval, když loni v Česku vypukla aféra s pančovaným alkoholem. Nadělal si dluhy 600 tisíc korun. A protože neměl na živobytí, začal loupit. Zaměřil se na čerpací stanice a banky v rakouském Linci a německém Chemnitzi (Saská Kamenice). Ukradl dohromady 11 tisíc eur. 

Muže zatkli loni v Linci po přepadení benzinové stanice. Krátce předtím tentýž den zkoušel štěstí při dvou pokusech o přepadení banky v hornorakouské metropoli. Jednou ho ale vyrušily dvě zákaznice a podruhé začala úřednice za přepážkou, na kterou mířil pistolí, křičet, a tak raději utekl. 

Čech se k činům přiznal. „Byl jsem zahnán do kouta. Zkrátka jsem si zvolil špatnou cestu, ale v daný okamžik jsem prostě neviděl jiné řešení,“ uvedl Čech. „Chci se omluvit všem, které jsem přepadl,“ řekl. Soud ho za loupeže potrestal čtyřmi roky vězení.