Policie zadržela útočníka, který pobodal v Houstonu 14 lidí

Huston - Policie v americkém Texasu obvinila dvacetiletého studenta Dylana Quicka z pobodání nejméně čtrnácti lidí v univerzitním kampusu nedaleko Houstonu. Policie ho zatkla včera s pomocí dalších studentů. O napadení nožem zřejmě dlouho přemýšlel. Stav dvou zraněných je kritický.

Quick podle policie použil při útoku nůž a některé z obětí pobodal na krku a v obličeji. Excentrický mladík, který do školy nosívá plyšovou opici a na rukou mívá pracovní rukavice, prý od základní školy snil o tom, že ubodává lidi k smrti. 

Podezřelý podle šerifova úřadu použil při útoku nůž s odlamovací čepelí; část ostří se našla nejméně v jedné z obětí. Podobný odlamovací nůž policisté nalezli také v útočníkově batohu. Některé z obětí pobodal na krku a v obličeji.

Místní šerif Adrian Garcia řekl, že úřady stále zjišťují motiv útoku. Zdá se ale, že mladík si oběti vybíral náhodně.

Studenti asistovali při zadržení útočníka

Na zneškodnění útočníka se podle BBC podílel nejméně jeden student, některá média uvádějí, že jich bylo více. Podle šerifa Adriana Garcii již v době, kdy přijala policie volání na tísňovou linku, měli jeho lidé zprávy o tom, že „studenti či fakulta se aktivně snaží přičinit o likvidaci tohoto jedince“. 

Kampus vysoké školy Lone Star College byl na dobu vyšetřování uzavřen a vyšetřovatelé prohledávali místnost po místnosti ve dvou budovách, v nichž mohly být další oběti. Vydali se rovněž do domu Quickových rodičů. Nejde o první tragédii v areálu této školy. V jiném kampusu Lone Star College se v lednu odehrál incident, při němž muž postřelil dva lidi.