Úspěch italské policie: Letištní vykradači kufrů asi dozlobili

Řím – Gang italských letištních zlodějů zřejmě dokradl. Italská policie po roční pátrací akci zatkla 29 lidí, kteří po celé zemi léta vykrádali pasažérům kufry a někdy rovnou brali celá zavazadla. Odhaleni byli pomocí skrytých kamer umístěných v nákladních prostorech letadel.

Pátrání bylo spuštěno poté, co si cestující od roku 2011 opakovaně stěžovali na krádeže z kufrů a tašek. Mizely jim šperky, elektronická zařízení, hodinky či mobilní telefony. Správa postižených letišť pak nechala umístit kamery do nákladových prostorů, protože to byla jediná místa, kde personál nebyl pod dohledem.

Členy organizovaného gangu jsou vesměs zaměstnanci letišť a letecké společnosti Alitalia. Policie prověřovala více než padesát lidí, kteří pracovali na římských letištích Leonarda da Vinciho a Fiumicino nebo na kalábrijském letišti Lamezia Terme. Šlo z velké části o zaměstnance, kteří mají na starosti manipulaci se zavazadly. K výslechu vyšetřovatelé předvolali také desítky dalších pracovníků aerolinek v Boloni, Veroně a Neapoli.