Happy end: Dítě z trubky zpátky u matky

Peking - Čínské novorozeně zachráněné z odpadní roury je v pořádku a lékaři ho vrátili matce. Podle úřadů matka dítě nechtěla zabít, do toalety sklouzlo při nečekaném porodu. Dvaadvacetiletá svobodná žena přivolala pomoc, ale k dítěti se nejdřív nehlásila. Dramatická záchrana chlapečka vyvolala v Číně silné emoce.

Nešťastná náhoda - uzavřely čínské úřady případ novorozence, který uvízl v záchodové odpadní rouře poté, co jeho matka tajně porodila. Dítě se snažili záchranáři několik desítek minut vyprostit, nakonec museli hasiči uříznout celou odpadovou rouru a novorozence zevnitř vyprostili až v nemocnici. Jako zázrakem se mu nic nestalo. 

Dvaadvacetiletá svobodná matka přiznala policii, že dítě tajně porodila na toaletě. Když zjistila, že dítě nemůže z odpadu vyprostit, zavolala záchranáře. K miminku se ovšem nehlásila. Až později se vyšetřovatelům přiznala. 

Úřady shledaly, že žena to neudělala naschvál. Dítě jí proto vrátily. A jak se zdá, bude mít nakonec novorozenec i otce. Ten se původně k dítěti nehlásil. Teď si chce ale nechat udělat testy otcovství a pokud budou pozitivní, chtěl by chlapce podporovat.