Malou Maddie mohl unést bývalý zaměstnanec hotelu - dnes již nebožtík

Lisabon - Portugalská policie prošetřuje novou stopu v případu zmizení malé Maddie McCannové. Tu někdo unesl v roce 2007 z hotelu v portugalském letovisku Praia da Luz, byly jí tehdy čtyři roky. Podezřelým je bývalý zaměstnanec turistického komplexu Ocean Club, kde rodina McCannových tenkrát trávila dovolenou. Únosem dívky se mohl chtít mstít za to, že ho vyhodili z práce v hotelu. Před čtyřmi lety ale zahynul při nehodě traktoru.

Portugalští vyšetřovatelé údajně tohoto muže označili za hlavního podezřelého poté, co z prověřování telefonních záznamů vyplynulo, že se v době zmizení Maddie nacházel nedaleko apartmánu McCannových. Během prvotního vyšetřování ale nebyl na seznamu bývalých zaměstnanců, proto ho tehdy policie nevyslýchala. Nyní muži zákona mluvili s jeho vdovou a na základě nových důkazů se i nadále snaží zjistit, kde by se mohla Madeleine nacházet. Portugalská ani britská policie zatím nová zjištění oficiálně nekomentovaly.

Portugalci oznámili minulý týden, že na základě nových poznatků obnovují pátraní po zmizelé Britce. Britové rovněž nedávno vydali nové policejní portréty muže, kterého svědkové v den únosu, 3. května 2007, viděli v blízkosti hotelového komplexu, odkud dívka zmizela. Policie uvedla, že je „nanejvýš důležité“ ho najít. Hledanému je mezi 20 a 40 lety a je střední postavy. Podle britské policie by mohl poskytnout klíč k vyřešení případu.

Maddie zmizela, když spala v pokoji turistického komplexu v Praia da Luz, zatímco její rodiče jen několik desítek metrů daleko večeřeli. Portugalská policie původně označila za podezřelé rodiče Madeleine, žádná formální obvinění proti nim ale nevznesla, a poté případ odložila. McCannovi jakákoliv obvinění vždy ostře odmítali a tvrdili, že dívku někdo unesl.