Aldiho rozdrtil v Bad Homburgu jeřáb

Bad Homburg (Německo) – Nejméně jednoho mrtvého a pět zraněných si vyžádalo neštěstí v západoněmeckém Bad Homburgu, kde se na supermarket Aldi zřítil stavební jeřáb. Při neštěstí několik lidí uvízlo pod sutinami. Jeřáb stál na na staveništi vedle supermarketu, příčina neštěstí ale není známa.

Deník Bild upřesnil, že neštěstí se stalo kolem půl dvanácté dopoledne a že obětí je 46letá zákaznice; mezi zraněnými je i jeřábník, který podle svědků vypadl z kabiny, když se jeřáb řítil k zemi. V době nehody bylo v obchodě sedm zaměstnanců a čtyři desítky zákazníků. Nikdo není pohřešován.

Budova byla značně poškozena a hrozí její zřícení, což brání záchranářům při vstupu na místo neštěstí. Zda mohou být pod troskami ještě další oběti, záchranáři nevyloučili, policie to ale považuje za málo pravděpodobné.

Řetězec Aldi Süd vyjádřil pozůstalým a poškozeným „hlubokou lítost nad touto tragickou nehodou“. K možným příčinám neštěstí ve městě nedaleko Frankfurtu nad Mohanem se ale mluvčí firmy nevyjádřil. Podle serveru Spiegel Online ke zřícení ocelového kolosu došlo v momentě, když se otáčel.