Pouštní relax pro boháče: Hotel v dunách má 42 vil

Abú Zabí - Pohádkový hotel uprostřed pouště se pro veřejnost otevřel nedaleko Abú Zabí. V písečných dunách, které stovky let brázdily karavany s velbloudy, teď vyrostl jeden z nejluxusnějších a nejdražších hotelů na světě Qasr Al Sarab. Apartmány tam stojí až 1 500 dolarů za noc. V hlavní části komplexu je 154 pokojů, 42 vil a 10 královských domů. Postavit toto sídlo uprostřed pouště ale procházka růžovým sadem nebyla.

S největší pouští s červeným pískem nazvané Rub al Chálí jsou spojeni velcí vládci Arábie. Právě na jejich počest se tu rozhodli postavit jeden z nejluxusnějších hotelů světa. „Design prostě bere lidem dech. Místo, kde jsme ho postavili, bylo vždy zahaleno tajemstvím i kulturou arabských emirátů. To je důležité, protože bylo opravdu náročné vybudovat takovýto hotel právě zde, na místě, kde jste naprosto odstřiženi od města,“ dodal manažer hotelu Justin Pitt.

Mezi největší přednosti hotelu patří ubytování i pro nejmocnější muže světa. Prezidentské paláce jsou v diskrétní zóně a skýtají za pořádný příplatek neobyčejný komfort a VIP služby. Problémy s vodou se ale v poušti nezapřou. „Největší výzva byla samozřejmě logistika. Nebyla tady dlouho elektřina, voda a vlastně to byla jenom prázdná vylidněná čtvrť. Všechno jsme dovezli z Abú Zabí. Dva roky, tedy po dobu stavby, sem přijížděly stále kamiony s vodou, které museli zásobovat stavitele,“ vysvětlil Pitt.

Do hotelu přijíždí relaxovat bohatá klientela z celého světa

Všechny procedury jsou prý spojené s místními zvyklostmi a hudbou. Nechybí tradiční oblastní plodiny. „Máme tu například arabské datle. Nejenom, že je to oblíbená místní pochoutka, ale jsou vhodné i do lázní. Obsahují totiž hodně vitamínu E. Ten má jedinečné antioxidační účinky,“ dodala ředitelka lázní Phornseenie Mekrasmeethorn.

Pro méně movité zájemce hotel nabízí pokoje za 1 000 dolarů za noc. Kromě nezapomenutelných východů a západů slunce v poušti můžou v areálu sledovat tradiční sokolnictví nebo si zajet s beduíny na výlet do pouště.

Pro veřejnost se otevřel pohádkový hotel uprostřed pouště (zdroj: ČT24)