Krádež PIN v řetězci Target postihla 70 milionů Američanů

New York - Rozsáhlá krádež zakódovaných osobních identifikačních čísel (PIN) ke kreditním a debetním kartám, k níž došlo v předvánočních týdnech u amerického maloobchodního řetězce Target, zasáhla až 70 milionů zákazníků. Vyplývá to z dnešní zprávy společnosti. Postihla tak mnohem více než původně uváděných 40 milionů lidí.

Krádež se uskutečnila v prvních třech týdnech předvánoční nákupní sezony od 27. listopadu do 15. prosince v rámci rozsáhlého hackerského útoku. Target na konci prosince své zákazníky ujistil, že jejich PIN jsou stále bezpečná, protože jsou důkladně zakódovaná. Dnes firma sdělila, že pokračující interní vyšetřování zjistilo krádeže i některých osobních údajů zákazníků. Podle analytiků firma stále ještě nezná přesný rozsah útoku.

Zatím jde v USA o druhou největší krádež dat k platebním kartám. Největší takový případ napadení osobních údajů zákazníků maloobchodního řetězce se stal v roce 2007 u společnosti TJX Cos. Tehdy hackeři během 18 měsíců ukradli data k více než 90 milionům kreditních karet.