Prsty izraelské ruskojazyčné mafie sahají až do střední Evropy

Jeruzalém - V přepočtu 90 miliard korun vydělává izraelské podsvětí ročně na černých sázkách a prostituci. Mafiánské klany mají vybudované kontakty se zahraničím a jsou zapojené do pašování lidí a drog, podvodů s nemovitostmi a v neposlední řadě i do tak zvaných zločinů bílých límečků. Právě v legálním podnikání s černými penězi je hodně aktivní izraelská ruskojazyčná mafie, jejíž prsty sahají až do střední Evropy.

Izraelská policie vyhlásila boj místní mafii (zdroj: ČT24)

Mafiánskou válku rozpoutaly pumové atentáty v Tel Avivu a letovisku Aškelon, které podle izraelské policie mají na svědomí právě znepřátelené mafiánské klany. V Aškelonu výbuchy zabily a zmrzačily několik lidí zločineckého klanu Domrani. Klany ale o sféry vlivu a o peníze už nebojují jen mezi sebou - v posledních letech si začaly troufat i na vyšetřovatele. Puma, která jen náhodou nezabila jednoho z hlavních protimafiánských žalobců, odstartovala v židovském státě novou vlnu boje proti zločinu.

Jak v roce 1995 ukázal zátah české policie v restauraci u Holubů patřící rusko-izraelskému kmotrovi Semjonu Mogilevičovi, prsty izraelské ruskojazyčné mafie sahají i do střední Evropy. A podle české policie se teď právě jeho lidé do Česka zase vracejí.