Do námořní základny v San Diegu zřejmě vniknul neznámý střelec

San Diego – Do areálu v námořní základně Point Loma v kalifornském San Diegu dnes podle dosud nepotvrzených zpráv pronikl muž se zbraní. Bezpečnostní jednotky po něm pátrají. Základna, na níž je mimo jiné i výcvikové středisko, vyhlásila pohotovost. Podle některých svědků se v místě dokonce střílelo. Podle serveru the epochtimes.com ale mohla celý „incident“ vyvolat dvojice mužů s airsoftovými pistolemi.

Základna Point Loma, která je jedním ze tří hlavních komplexů amerického námořnictva v San Diegu, prozatím odmítla incident komentovat. Areál je uzavřený a personál i návštěvníci dostali pokyn, aby se ukryli. Jeden ze svědků události, který se podle 10news.com skrývá v uzamčené třídě, řekl, že slyšel „možnou střelbu“.

Web theepochtimes.com uvedl, že poplach vyvolala dvojice lidí s airsoftovými pistolemi. Airsoftové zbraně, které jsou často replikami skutečných střelných zbraní, používají jako munici malé kuličky.

Americká armáda se za posledních zhruba šest měsíců potýkala se třemi případy střelby na svých základnách. Naposledy se tak stalo v komplexu Fort Hood ve státě Texas, kde počátkem dubna voják s mentálními problémy zabil tři lidi, několik dalších zranil a poté spáchal sebevraždu. Tyto incidenty a série podobných případů na veřejných místech, jako jsou školy nebo obchodní centra, vyvolaly celostátní debaty o změně dosavadní poměrně shovívavé právní úpravy prodeje střelných zbraní v USA.