Únos, znásilnění a nechtěné dítě: Žena po 10 letech uprchla únosci

Los Angeles - Pětadvacetiletá žena, která zmizela před 10 lety v Kalifornii, ohlásila na policii, že byla nucena vzít si svého únosce a mít s ním dítě. Žena kontaktovala policii krátce poté, co si začala psát se svou sestrou na Facebooku. V souvislosti s únosem, znásilněním a vězněním byl obviněn jedenačtyřicetiletý Isidro Garcia.

Policie ve svém prohlášení uvedla, že Garcia žil s rodinou unesené v době, kdy jako patnáctiletá dívka zmizela. Muž předtím chodil s její matkou a bydlel s ní a jejími dcerami ve městě Santa Ana. 

Jednoho dne matku fyzicky napadl, dceru zdrogoval a odvlekl do domu v Los Angeles, kde ji pak věznil v garáži. Dívce sehnal nové doklady totožnosti a po celou dobu ji fyzicky i duševně terorizoval, aby jí zabránil v útěku.  

Dvojice se několikrát přestěhovala, aby nebyla odhalena. „Garcia jí v průběhu následujících měsíců a let opakovaně tvrdil, že její rodina pátrání vzdala, a kdyby se k ní chtěla vrátit, rodina by byla deportována do Mexika,“ konstatovala policie s tím, že muž dívce zcela „vymyl mozek“. 

V roce 2007 pak Garcia ženu přinutil k manželství a v roce 2012 se jim narodilo dítě. Po deseti letech ale žena dostala odvahu utéct poté, co se dostala do kontaktu se svou sestrou přes internetovou sociální síť. „Chtěla jsem to ukončit, ale nemohla jsem to udělat. Ze všeho jsem měla strach, protože jsem byla sama,“ řekla po útěku.

Podle policie i psychologů poukazuje událost z Kalifornie na daleko širší problém, než se může zdát - tisíce imigrantů přicházející do Ameriky často ilegálně jsou zranitelní a vydíratelní - a mohou lehce skončit v podobném zajetí, z něhož se uniká o to obtížněji.

Američanka uprchla po letech věznění svému únosci (zdroj: ČT24)