Téma Volby do zastupitelstva Pardubic

Volby do zastupitelstva Pardubic

Pardubice povede staronový primátor Martin Charvát z ANO

Primátorem Pardubic byl v tajné volbě na ustavující schůzi nového zastupitelstva zvolen Martin Charvát (ANO). Funkci bude zastávat druhé volební období. Podpořilo ho 28 z 39 zastupitelů. Na koalici se domluvilo vítězné hnutí ANO s ODS, Sdružení pro Pardubice, ČSSD a Koalicí pro Pardubice.
Komunální volby 2018

V Pardubicích vyhrálo ANO, primátor Charvát chce pokračovat v koalici

Současný primátor Pardubic Martin Charvát (ANO) obhájil svůj mandát. V krajském městě vyhrálo stejně jako před čtyřmi lety ANO, získalo třetinu všech zastupitelů. Za ním s velkým odstupem skončila ODS, na třetím místě jsou Piráti. Do zastupitelstva se dostalo ještě dalších pět stran.

V Pardubicích volí 39 zastupitelů, o hlasy usiluje 15 stran. Hlasuje se i v městských obvodech

V Pardubicích se volí 39 zastupitelů, celé město je jedním obvodem. O hlasy usiluje 15 stran a hnutí. Zároveň se volí zastupitelstva ve všech osmi městských obvodech. Senátní volby se ve městě letos nekonají.

V Pardubicích je tématem doprava nebo odkup uzavřené spalovny

Během posledních čtyř let vládla na pardubické radnici jediná koalice. Většina v zastupitelstvu se sice postupem času rozpadla, i tak se ale koalici podařilo například koupit místní hokejový klub či postavit nový letištní terminál. Opozice na druhé straně představitelům města vyčítá rostoucí zadlužení a nedostatečné čerpání evropských dotací. Současná předvolební kampaň se nese v duchu debat o řešení dopravní situace či odkupu místní spalovny.