Téma Volby do zastupitelstva Karlových Varů

Volby do zastupitelstva Karlových Varů

Primátorkou Karlových Varů je Andrea Pfeffer Ferklová z ANO. Hned pozastavila dvacítku rozhodnutí

Primátorkou Karlových Varů byla zvolena třiačtyřicetiletá Andrea Pfeffer Ferklová (za ANO). Povede koalici ANO, Karlovaráků a ODS. V zastupitelstvu padesátitisícového lázeňského města má koalice 23 z 35 hlasů. Ferklová poté pozastavila dvacítku usnesení bývalé rady, která je přijala v době od posledního, zářijového zasedání zastupitelstva města.
Komunální volby 2018

ANO chce vládnout Karlovým Varům s ODS a Karlovaráky

Po osmi letech skončí nejspíše v opozici Karlovarská občanská alternativa dosavadního karlovarského primátora Petra Kulhánka. Ve volbách výrazně zaostala za vítězným ANO, které po dnu vyjednávání oznámilo, že by chtělo sestavit koalici s hnutím Karlovaráci a ODS.

V Karlových Varech volí 35 zastupitelů, o hlasy usiluje 15 stran

V Karlových Varech lidé volí 35 zastupitelů, celé město je jedním obvodem. O hlasy usiluje 15 stran a hnutí. Senátní volby se ve městě letos nekonají.

V Karlových Varech jsou tématem investice do lázeňských památek nebo parkování

V Karlových Varech se podobně jako v několika jiných krajských městech radniční koalice během volebního období proměnila, od roku 2015 je však stabilní. Živé debaty se vedly především o opravě Vřídelní kolonády či pronájmu posledních městských lázní. Také v aktuální volební kampani slibují kandidáti na karlovarského primátora především investice do lázeňských památek. Tématem je ale třeba i nedostatek parkovacích míst.

O pronájmu Alžbětiných lázní rozhodnou Karlovy Vary až po volbách

O pronájmu karlovarských Alžbětiných lázní budou rozhodovat až noví zastupitelé po volbách. Schválilo to v úterý zastupitelstvo města. Koncesní smlouvu se sdružením firem Hochtief a Royal Spa vzali zastupitelé jen na vědomí. Záměr počítá s investicí 561 milionů korun do rekonstrukce posledních městských lázní v Karlových Varech, převážnou část by hradilo město.