Žena si přidala Cháveze na Twitteru a dostala od něj dům

Caracas – Mimořádné štěstí potkalo devatenáctiletou Venezuelanku Natalii Valdiviesovou. Poté, co se na sociální sítí Twitter stala třímiliontou stoupenkyní venezuelského prezidenta Huga Cháveze, dostala od něj nový dům. Prostřednictvím Twitteru Chávezovi také poděkovala: „Děkuji vám, můj dům je velmi krásný!“

Chávezova vláda hromadně staví nové obytné komplexy před prezidentskými volbami, které se uskuteční 7. října. Stávající prezident je jednoznačný favorit. Jenom na ostrově Margarita, odkud pochází výherkyně, tak získalo v poslední době nové bydlení na 200 rodin. Valdiviesová dostala jeden z domů ve čtvrtek zadarmo.

Chávezova štědrost v tomto případě vyvolala odmítavé reakce. Kritik vlády Gustavo Coronel na svém blogu poznamenal, že je „netolerovatelné“, aby Chávez odměňoval někoho tak snadno jenom proto, že je jeho přívržencem. Dům byl postaven z peněz daňových poplatníků, nikoli z peněz prezidenta, zdůraznil Coronel. „Je nestydaté poskytovat milodar někomu, kdo je jeho příznivcem,“ napsal.

Satirický internetový magazín El Chiguire Bipolar ve smyšlené zprávě oznámil, že 2 999 999 zklamaných lidí si stěžovalo, „že nedostali nic“.