Boutique hotely v Kambodži lákají na rodinnou atmosféru

Phnompenh - Tzv. boutique hotely zažívají v Kambodži velký boom. Často vznikají z bývalých koloniálních domů. Interiér vybavený různými starožitnostmi a vlídný personál návštěvníkům dodávají teplo domova. Tento druh ubytování vyhledávají především obchodníci na služebních cestách i náročnější klientela.

Hotel nebo boutique hotel?

„Rozdíl mezi tzv. boutique hotelem a velkým hotelem je, že i v zahraničí se lidé cítí jako doma. Služby jsou velmi individuální. Po několika dnech personál přesně ví, jaké jsou vaše potřeby, jsou jako vaše rodina,“ tvrdí Alain Garnier, zakladatel a generální ředitel hotelu.

Klientela je rozmanitá - od byznysmena po turistu

„Klientela je velmi rozmanitá. Mohou to být obchodníci, kteří hledají ve svých hotelech víc soukromí. Mohou to být i turisté, kteří mají rádi individuálnější služby, anebo to může být pár na líbánkách, který touží po dokonalém servisu v krásném prostředí,“ doplňuje Garnier.

Ubytování se tu pohybuje od 130 do 410 dolarů za noc. Každá ložnice má osobitý styl. „Budeme mít výročí svatby, vlastně oslavu výročí naší svatby - chtěli jsme něco trochu romantického, hledali jsme na internetu a našli jsme tento hotel. Hodnocení byla docela dobrá. Od té doby, co jsme tady, to byl fantastický zážitek. Moc se nám tu líbilo,“ potvrzuje návštěvnice hotelu Amanda Bradleyová.

Do podobných hotelů míří rok od roku víc hostů. Ty v Kambodži hlásí meziročně až 30procentní nárůst klientely. Další podobná zařízení by proto měla na tamním trhu dál přibývat.

Reportáž Lucie Müllerové (zdroj: ČT24)