Hrdina z Clevelandu bude doživotně baštit hamburgery zdarma

Washington – Charles Ramsey, který pomohl zachránit tři ženy zadržované deset let únoscem Arielem Castrem v Clevelandu, si už nadosmrti nemusí lámat hlavu s tím, co si dá k jídlu. Více než desítka místních restaurací se rozhodla místního hrdinu uctít tím, že mu bude doživotně zdarma servírovat hamburgery, a McDonald's mu nabídl bezplatné stravování pro další rok.

Žoviální Ramsey se počátkem měsíce stal hvězdou televizních obrazovek a internetu poté, co pomohl na svobodu první z trojice pohřešovaných žen. Při líčení příhody neopomněl poznamenat, že zrovna jedl „něco od McDonald's“, když zaslechl volání o pomoc. Odložil stravu na později a vykopl dolní část dveří, aby dáma v nesnázích mohla i se svou dcerkou prchnout ze zajetí, ve kterém strávila asi deset let, spolu s dalšími dvěma ženami.

Ramsey pomohl Amandě Berryové, Gině DeJesusové a Michelle Knigtové uprchnout z domu Ariela Castra, který teď čelí obvinění ze spáchaných zločinů. O odměnu za nalezení pohřešovaných žen nestál - jen prohlásil, že peníze by měly dostat oběti.

Restaurace, kde Ramsey pracoval jako umývač nádobí, se původně rozhodla na jeho počest vymyslet speciální hamburger, ale posléze se restaurace a jídelny shodly, že si zaslouží více. Ramsey je prý teď na cestách, ale až se vrátí, tak dostane zákaznickou kartu zajišťující setrvalý přísun hamburgerů bez placení.