Loterijní rekord padl, jediný člověk vyhrál ve Sportce 400 milionů

Praha – V Česku padla rekordní výhra 400 milionů korun. Ve hře Sportka ji získal jediný výherce z Chrudimska, který vsadil na náhodná čísla. Sazce by se měl přihlásit do pěti týdnů. Kvůli náporu sázejících po oznámení vítěze zkolabovaly webové stránky loterijní společnosti.

„Rekordní výhra činí 399 904 705 korun, získal ji jediný výherce,“ potvrdil serveru iDNES.cz mluvčí Sazky Václav Friedmann. Nejvyšší výhra dosud činila 148,6 milionu korun. V roce 2002 si ji ale rozdělili dva výherci. Nejvyšší individuální výhru získal sázející letos 15. října ve hře Euromiliony, tehdy vyhrál 126 milionů korun.

„Tiket byl vsazen na Chrudimsku. Sázející zvolil náhodný tip a uhodl všechna čísla prvního tahu včetně posledního čísla hry Šance,“ řekl Friedmann. Pravděpodobnost výhry při zohlednění dvou tahů a deseti různých kombinací čísel na tiketu byla podle serveru 1:6,9 milionu.

Sazka může podle iDNES.cz výherci vyplatit hotově maximálně 350 tisíc. Zbytek částky mu společnost převede na účet do šedesáti dnů. Výhry v loteriích v Česku nepodléhají zdanění.