Je libo hipster zajíčka? V Belgii ho dělají z čokolády

Brusel - V Belgii začali nabízet designové velikonoční zajíčky. Vyrobení jsou z čokolády a navržení v takzvaném hipster stylu. Podle výrobců je cukrovinka populární hlavně mezi mladými.

V Belgii prodávají velikonoční hipster zajíčky (zdroj: ČT24)

Má staromódně růžový knír, je nekonvenční a vyrobili ho z belgické čokolády. Velikonoční hipster zajíček jde prý velmi dobře na odbyt. „Je to vtipné, roztomilé a udržuje to tradici firmy. Tak zajíčky vyrábíme. A protože se dobře prodávají, musíme každý den přidělávat další,“ konstatoval hlavní dekorátor Michael Lewis-Anderson.

Takzvaní hipsteři se vyznačují tím, že se snaží jít mimo hlavní společenský proud. Teď může mít každý z nich svého vlastního hipster zajíčka. Podobné akce designových čokolád připravuje rodinná firma pravidelně. Netradiční zajíčci jsou vyrobení z bílé čokolády a součástí balení jsou i pralinková velikonoční vajíčka. Nejlépe se prodávají mezi mladými lidmi.

Belgická čokoláda je vyhledávaným turistickým lákadlem. Její popularita sahá až do 19. století, kdy se do země začalo dovážet kakao z někdejší africké kolonie Konga.