Požár ve Vendryni na Frýdeckomístecku si v noci vyžádal tři mrtvé

Tři mrtvé a dva zraněné si vyžádal noční požár v bytovém domě v Třinci-Vendryni na Frýdeckomístecku. Bilanci z přehledu požárů na webu Hasičského záchranného sboru po ohledání místa neštěstí potvrdila policie.  Požár hasiči uhasili, jeho příčiny se vyšetřují.

Dvě těla kriminalisté našli při ohledání místa požáru, jedno hasiči při nočním zásahu, řekla mluvčí moravskoslezské policie Daniela Vlčková. V ostravské nemocnici skončil 36letý muž s popáleninami na nohou, v třinecké nemocnici o pět let starší muž, který se nadýchal kouře.

Požár vypukl krátce před půlnocí. Hořet začala dvoupodlažní budova se čtyřmi bytovými jednotkami. Plameny zasáhly dva byty, v nichž podle místních obyvatel žilo až 11 lidí. Hořet začalo v ložnici jednoho z bytů, plameny pak poškodily obě patra i střechu. Škoda zatím nebyla vyčíslena a jasná není ani příčina požáru.

Policisté budou čekat na znalecké posudky a budou vyhodnocovat stopy, takže lze předpokládat, že příčina požáru může být stanovena až během následujících dnů.