Hladíkova, Žabovřeská, Dornych. Brno zaplavily dopravní uzavírky

Dopravu v Brně ztěžují letní opravy (zdroj: ČT24)

Sezona uzavírek v Brně vrcholí. Silnice jsou rozkopané, řidiči rozladění. Uzavřená je Hladíkova ulice, silničáři tam opravují asfaltový povrch vozovky. Za měsíc začne velká rekonstrukce také v Žabovřeské ulici. Ředitelství silnic a dálnic ale předpokládá, že větší dopravní problémy tam letos už nevzniknou.

V Hladíkově ulici se řidiči zdrží ve špičce i mimo ni asi dvacet minut. Za poslední léta se ale městu plnému oprav přizpůsobili. „Vyjel jsem dřív, takže jsem s tím počítal. Zpoždění mám, ale na desátou budu tam, kde mám být,“ svěřil se jeden z řidičů.

Silničáři v Hladíkově ulici mění povrch silnice. V křížícím se Dornychu zase pokládají potrubí. Šedou barvu asfaltu tu až do půli října bude stínit oranžová, barva přechodného značení. „My jsme samozřejmě stavby koordinovali, teď probíhají souběžně právě proto, aby se ta křižovatka neopravovala nadvakrát,“ uvedl mluvčí brněnského magistrátu Filip Poňuchálek.

Na Žabovřeské vzniknou pro řidiče dva pruhy
Zdroj: ČT24

Brno je přes léto uzavírkami zašpuntované. Špunt ale Brňané doopravdy říkají jen místu sjíždění pruhů v Žabovřeské ulici. Ucpané je věčně i bez silničářů. Ti tu ještě o prázdninách zahájí jednu z největších dopravních staveb za poslední léta.

„Na ulici Žabovřeská letos začneme pracovat na konci srpna, konkrétní datum samozřejmě oznámíme,“ řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. Prozatím řidičům přibydou dva pruhy. Postupně se začne razit i tunel ve skále. Bolavé místo Velkého městského okruhu se začne měnit v moderní městský tah.

Skutečně velké dopravní komplikace se na Žabovřeské čekají až příští rok. To se dělníci pustí do nedalekých dvou mostů. Jednoho tramvajového a jednoho silničního. Původně je měli opravovat už letos, ale zjistili, že by to do zimy nestihli. Tisíce obyvatel Bystrce, Kníníček a okolí budou místo muset objíždět přes okolní čtvrti.