Česká unie sportu prodává hotel Olympia na Zadově

Česká unie sportu prodává šumavský hotel Olympia (zdroj: ČT24)

Česká unie sportu prodává šumavský hotel Olympia. Chce tím získat peníze na kvalitnější zasněžování blízkého lyžařského areálu a další investice. Rozvoj zadovských sportovišť považuje za důležitější než provoz a případnou rekonstrukci více než 30 let starého hotelu.

Jen v sobotu přišlo do lyžařského areálu na Zadově téměř dva tisíce lidí. Česká unie sportu jim chce postupně nabídnout lepší služby. Na místě současného nevyhovujícího bufetu přímo pod sjezdovkou má například v budoucnu vyrůst vhodnější zázemí pro lyžaře včetně restaurace za dvacet milionů korun.

Za další miliony korun má areál vylepšit zasněžování. Plánuje se výstavba větší nádrže na vodu, která proudí do sněžných děl. Problém jsou ale peníze. Unie sportovců chce proto získat osmnáct milionů korun z prodeje hotelu, který už nepotřebuje.

Hotel je jinak u sportovců poměrně oblíbený. Leží totiž nejblíž nedalekému lyžařskému stadionu. Unie by proto možnost ubytování ráda zachovala.

Zájemci o odkup hotelu se musí přihlásit do druhé poloviny března. Pokud do té doby unie nového vlastníka pro Olympii nenajde, vyhlásí výběrové řízení na další pronájem.