Večer hořelo v pankrácké věznici, evakuovaly se čtyři stovky lidí

Na dvoře pankrácké věznice včera večer vzplál stavební materiál, evakuovalo se 440 lidí. Vězni byli při evakuaci přesunováni jen uvnitř areálu věznice, hasiči požár po hodině zlikvidovali. Příčiny vzniku požáru ani výše škod zatím nejsou známy. Ještě před vypuknutím požáru přijeli do věznice také záchranáři, které přivolali k vězni bez známek života. Lékař na místě konstatoval smrt. Úmrtí ale podle mluvčího věznice Jiřího Dolejšího s následným požárem nijak nesouvisí.

Podle mluvčí pražských hasičů Pavlíny Adamcové vyjely kolem 21:15 dvě jednotky k požáru přímo v areálu věznice. „Hořel stavební materiál na ploše zhruba deset krát deset metrů na prostranství dvora u jedné z budov,“ uvedla.

Mluvčí věznice Jiří Dolejší doplnil, že hořel polystyren. Po 22:00 již byl požár uhašen; oheň podle Dolejšího nenarušil bezpečnost věznice. „Jsme na podobné situace připraveni. Jednalo se jen o přesun z jedné budovy do druhé,“ popsal situaci mluvčí pankrácké věznice. Zpátky do svých cel se všichni vězni vrátí zřejmě ještě během noci, po vyvětrání prostor.

Navzdory vysokému počtu evakuovaných se naštěstí mnoho lidí nezranilo. Pouze dva lidé museli být ošetřeni kvůli nadýchání kouřem, oznámila mluvčí pražských záchranářů Jiřina Ernestová.

Bez komentáře: Hasiči jedou hasit pankráckou věznici (zdroj: ČT24)