Potyčka dvou mužů v metru na Národní třídě, jeden měl plynovou pistoli

Praha – Ve stanici metra Národní třída dnes ráno došlo ke střetu dvou mužů. Jeden z nich byl strážník v civilu, který se měl zastat ženy. Druhý při incidentu vytáhl plynovou pistoli. Policie jednoho z mužů převezla do nemocnice, druhého zajistila.

Kvůli potyčce dvou mužů vyjížděla krátce po sedmé hodině ranní policejní hlídka do vestibulu metra na Národní třídě. Na tísňovou linku zavolal napadený muž. Během telefonátu řekl, že má krvácivé zranění v obličeji, a žádal o pomoc. Ukázalo se, že je strážníkem pražské městské policie. V tu dobu byl ale mimo službu.

Muži se podle všeho mezi sebou poprali, když se strážník v civilu údajně zastal ženy, kterou měl druhý muž verbálně napadnout. Ten také posléze vytáhl i plynovou pistoli, kterou strážníkovi v civilu způsobil zranění v obličeji. K samotnému výstřelu však nedošlo. Agresivního muže zpacifikovaly až hlídky městské policie.

„Během incidentu byl jeden z mužů zraněn v obličeji. Po příjezdu policejních hlídek byl ošetřen a převezen do nemocnice,“ potvrdila Martínková. Druhý muž byl zajištěn. Krátce před osmou tak z místa odjeli jak policisté, tak sanitka se zraněným mužem. 

Provoz metra na Národní třídě nebyl omezen a cestujících se incident nedotkl. „Žádný vliv na dopravu to v tuto chvíli nemá a ani nemělo,“ potvrdil mluvčí DPP Jiří Štábl.