Nuselský most bude od víkendu do prosince zčásti zavřený

O víkendu začne další fáze oprav pražského Nuselského mostu. V neděli se uzavře pravý jízdní pruh z Pankráce do centra, poté v opačném směru. Rekonstrukce by měla skončit 15. prosince. Po celou dobu oprav budou zachovány nejméně dva jízdní pruhy pro oba směry. Most prochází generální rekonstrukcí od roku 2013.

Od soboty 28. února začnou dělníci upravovat předmostí Nuselského mostu. Výměna povrchu vozovky v pravém pruhu do centra a přilehlého chodníku začne od neděle 1. března. Po dokončení prací se dělníci přesunou na pravý jízdní pruh ve směru z centra. Oprava čeká také chodíky, mostové opěry a vnější plášť. 

Opravy mostu začaly v roce 2013 výměnou osvětlení a rekonstrukcí středního dělicího pásu. Loni TSK vyměnila povrch prostředních a levých jízdních pruhů. „Celou rekonstrukci rozdělujeme do více etap, abychom zachovali potřebnou průjezdnost,“ uvedl šéf TSK Ladislav Pivec.

Nuselský most byl dostavěn v roce 1973, překlenuje Nuselské údolí a spojuje Pankrác s Karlovem. Na mostě jsou v každém směru tři jízdní pruhy a v jeho tubusu jezdí metro. Je dlouhý 485 metrů a v nejvyšším bodě nad údolím je jeho výška 42,5 metru. Variantou k této klíčové dopravní stavbě má být v budoucnu nové metro D z náměstí Míru do Písnice.