Hoteliéři a restauratéři se sjeli do Tábora

Tábor - Špičky z oboru hotelnictví a restauratérství z celé České republiky se sjely do Tábora. Vůbec poprvé se tu předávala cena za propagaci oboru, kterou z rukou prezidenta Asociace hotelů a restaurací převzal režisér Jiří Menzel a herec Martin Huba za film Obsluhoval jsem anglického krále.

Rozvoj cestovního ruchu i možnosti čerpání peněz z regionálního operačního programu na období následujících šesti let byly hlavními tématy setkání. „Máme své krajské zástupce, abychom věděli, jak budou kraje peníze rozdělovat,“ dodal Hlinka. „V dalším období bychom se chtěli zaměřit na kongresovou turistiku, a ta s hoteliérstvím souvisí,“ vysvětluje vedoucí odboru cestovního ruchu.

Zástupci asociace předali letos vůbec první cenu svého druhu za propagaci oboru hoteliérství. Cenu získal film Obsluhoval jsem anglického krále, z čehož byl nadšen i jeho režisér, Jiří Menzel. „Každý, kdo pracuje v gastronomii, by si přál obsluhovat anglického krále,“ uzavřela studentka střední školy cestovního ruchu Michaela Petříková.

I v následujících letech chtějí hoteliéři a restauratéři ocenit ty, kteří obor propagují. Jejich příští setkání bude v Praze.