Písek má vlastní internetovou televizi

Písek - Písek je prvním městem v republice, které začalo provozovat vlastní internetovou televizi. Slibuje si od ní především zvýšení turistického ruchu a větší zájem o město. Aktuální informace, nebo historické dokumenty o Písku, tak mohou nepřetržitě sledovat lidé na celém světě.

Zviditelnit město či obec a přilákat turisty od nás i ze zahraničí. To řeší každá radnice po svém. V Písku vsadili na internetovou televizi. Město si díky projektu vybojovalo i prvenství v rámci České republiky. „Jedná se o první internetovou městskou televizi v České republice a takto bude zapsána do knihy rekordů,“ říká Miroslav Marek z pelhřimovské agentury Dobrý den. „Rozhodně to posílí návštěvnost města, zájem o město, protože ten, kdo se do města chystá, si může stáhnout vizualizaci, prohlídku města,“ slibuje si od internetové televize starosta Písku Miroslav Sládek.  
 
Internetovou televizi tu spustili zkušebně koncem minulého roku. Virtuální prohlídky města, dokumentární a historické filmy o Písku od ledna shlédlo už přes pět tisíc lidí. „Podíval jsem se na ní, ale mám pomaly internet a tak jsem zatím neměl šanci vychutnat všechny detaily,“ uvádí jeden z obyvatel Písku Vratislav Měchura. „Počítáme s tím, že se budou obměňovat ankety. Chceme také do vytváření programu televize zapojit i děti,“ naznačuje další vývoj internetové televize vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu Městského úřadu Písek Ludmila Koštová.
 
Vybudování internetové televize stálo Písek téměř dvě stě tisíc korun. Roční provoz pak přijde městskou pokladnu na stejnou částku. Ostatní jihočeská města s podobnou službou prozatím váhají. Jestli internetová televize splní očekávání a přiláká do města více návštěvníků, bude jasné až na konci letošní turistické sezóny.