Mládež v Tišnově bude moci chodit do nového nízkoprahového klubu

Tišnov - V Tišnově na Brněnsku se od května pro mladé lidi otevře nízkoprahový klub. Budou tam moci trávit volný čas, aniž by se museli nějak registrovat do kroužků nebo se představovat. V klubu najdou kromě zábavy i odborníky a terapeuty, s nimiž budou moci anonymně řešit své problémy. Zařízení tohoto druhu dosud v osmitisícovém městě chybělo.

„My jsme začali minulý rok tvořit komunitní plán sociálních služeb a součástí byl průzkum zájmu občanů,“ uvedla místostarostka. Nízkoprahový klub podle ní vyšel jako jedna z nejžádanějších služeb.

Podle místostarostky Zuzany Brzobohaté je v Tišnově co se týče trávení volného času velmi dobře postaráno o seniory, dospělé, i děti od nejútlejšího věku. „Funguje zde perfektní mateřské centrum, dům dětí a mládeže i organizace typu Junák a Brontosaurus pro školní mládež,“ řekla Brzobohatá. Mladí lidé, kteří se nikde nechtějí registrovat, se však prý dosud neměli kde scházet.

Klub bude fungovat v uličce Ráboňova u náměstí. Výhodou je prý poloha mezi tišnovskými školami a nádražím. Radnice pro klub opravuje budovu bývalé Agrobanky, investice přijde asi na dva miliony korun. Podle Brzobohaté by se však dům musel rekonstruovat, i kdyby měl sloužit jinému účelu.

V domě bude tišnovská charita, která bude nízkoprahový klub provozovat, zajišťovat také informační centrum. Lidem zde poradí ohledně sociálních služeb, a to i ve znakové řeči.