Táborský městský úřad umožní platby kartou

Tábor - Městský úřad v Táboře bude jediný na jihu Čech, kde budou moci lidé platit poplatky platebními kartami. Od systému si radnice slibuje větší komfort pro občany města i usnadnění práce pokladních. Ročně lidé na úřadě provedou téměř pět milionů různých plateb.

Hotovostní platby se stanou na městském úřadě v Táboře zanedlouho minulostí. Vedení města o systému plateb kartami uvažuje několik let. Už letos se lidé dočkají. Tajemník MÚ Tábor Lubomír Šrámek potvrzuje: „My jsme připraveni z hlediska softwaru tuto službu zavést a máme i nabídku od banky.“ Většina lidí dnes platební kartu používá téměř všude. Platit stejným způsobem poplatky na úřadě řada obyvatel Tábora vítá.

Proti nim ale stojí ti, kteří naopak kartu nepoužívají vůbec, a ti, kteří s ní mají špatnou zkušenost, například u benzinových čerpadel. Jejich provozovatelé se totiž shodují v tom, že platební terminály mnohdy nefungují. Ten, kdo u sebe nemá hotovost, se dostává do problémů. „Je to neřešitelný problém, stává se nám to dost často. Pak se nám stane i to, že nám zákazníci odjedou bez placení,“ popisuje situaci zaměstnankyně jedné z čerpacích stanic v Táboře Jaroslava Kolářová.

Vedení radnice je ale přesvědčeno, že úřad je dostatečně softwarově vybaven a podobnou situaci odmítá. „Ulehčí to situaci pokladním, je to moderní způsob platby a my se budeme snažit přizpůsobit trendu,“ tvrdí Šrámek. Pokud radnice přistoupí na podmínky banky a podepíše smlouvu, budou moci lidé platit platební kartou na úřadě už koncem tohoto roku.