V Prachaticích otevřeli plovárnu pozdě

Prachatice - Podprůměrná, tak většinou hodnotí sezónu provozovatelé venkovních plováren na jihu Čech. V Prachaticích otevřeli letní plovárnu až dnes, tedy na konci sezony. Přitom místní předpokládali, že areál za desítky milionů korun jeho správci zpřístupní na začátku prázdnin. Podle zástupců města to dříve nešlo, správci čekali, až stavebníci dokončí úpravy.

Teplota vody 25, vzduchu 20 stupňů. Branka prachatického koupaliště se vůbec poprvé otevírá. Čtveřice chlapců míří do bazénů. Tak tady začíná sezona. Je to příjemné, první návštěvníci by však byli radši, kdyby se otevřelo na začátku prázdnin.

Nové koupaliště budovali stavební dělníci od loňského srpna, práce dokončili až v průběhu letošního července. Dřívější otevření plovárny zkomplikoval přívalový déšť, který poškodil čerpadla a elektroinstalaci. Podle místostarosty Prachatic Martina Malého se tím posunulo předávání stavebních prací.

Správci areálu další dny čekali, až na ploše vyroste tráva. Lidé ale byli netrpěliví, přelézali plot a chtěli se koupat, bazény museli hlídat strážníci. Martin Malý dodává, že je to vidět na plotech, které jsou někde trochu ohnuté.

Správcům nevadí, že komplex otevřeli až v samotném závěru sezony. Zástupce Sportovních zařízení Prachatice je spokojený: „Vychytáme mouchy a příští sezona bude dokonalá!” Stavba koupaliště si vyžádala 53 milionů korun. Jeho součástí je kromě bazénů i čtyřproudá skluzavka.

Většina bývalých okresních měst už má venkovní bazény. Provozovatelé je zpřístupnili už v květnu, ale ani to sezoně nepomohlo, patřila k podprůměrným.

Podle správců letních plováren sezona ještě nekončí. Spoléhají na teplé dny v září.