V Táboře je na čtyři týdny uzavřená nejrušnější křižovatka

Tábor - Doprava v Táboře opět kolabuje. Důvodem je uzavření nejfrekventovanější městské křižovatky Černé mosty. Křižovatka Budějovické, Soběslavské a Chýnovské ulice je s 20 000 automobily denně nejrušnější ve městě. Dopravu na mezinárodní silnici E55 komplikuje i výstavba kruhového objezdu na silnici I/3 u Plané nad Lužnicí. Cesta z Prahy do Českých Budějovic se tak může protáhnout i o několik hodin.

Při uzavírce křižovatky Černé mosty, která potrvá až do 22. června, se opraví povrchy silnic a chodníků, které poničila stavba IV. železničního koridoru. Pěší se po celou dobu rekonstrukce přes křižovatku dostanou vždy po jedné straně. Auta by měla jet jinudy.

„Tábor s uzavírkou křižovatky Černé mosty už zkušenost má. A hlavně ráno tam kolony stály. Přitom měli řidiči možnost to objet po ochvatu. Ale teď už to vědí, a snad se tak naučili jezdit,“ řekl dnes mluvčí táborské policie Miroslav Doubek. Křižovatka leží v Budějovické ulici, která je kromě obchvatu jedinou spojnicí centra města s největším táborským sídlištěm.

Objízdné trasy pro auta vedou od Českých Budějovic do centra po obchvatu Tábora, po třídě Československé armády a Budějovickou ulicí. Z centra do Českých Budějovic a do Brna se motoristé dostanou po Budějovické ulici a po místních komunikacích ulicemi Husova, Údolní, Hromádkova, Komenského, Rokycanova a Soběslavská. Změny se dotknou i MHD. Během uzavírky bude zrušena zastávka Černé mosty a autobusy budou jezdit po trase objížďky.

Dopravu na mezinárodní silnici E55 brzdí u Plané nad Lužnicí i výstavba kruhové křižovatky. V dopravní špičce se tam tvoří v obou směrech i několikakilometrové kolony aut. Omezení potrvá až do konce června. Policisté doporučují při cestě z Prahy do Českých Budějovic jet přes Písek.