Pomalá stavba komplikuje dopravu v Plané nad Lužnicí

Planá nad Lužnicí - Už třetí týden kolabuje kvůli stavbě kruhového objezdu doprava v Plané nad Lužnicí. Místní obyvatelé a řidiči shodně tvrdí, že tempo stavby je neuvěřitelně pomalé. Odbor dopravy Jihočeského kraje i vedení města se ale brání a tvrdí, že rychlost stavby je standardní.

Místním a řidičům dochází trpělivost, protože kolem stavby se stále tvoří několikakilometrové fronty. Místní úřad a Odbor dopravy ale opakovaně odmítají, že by stavbu někdo zdržoval. Problém je prý pouze v nutnosti zachovat technologické postupy. „V současné době nemůžu říci, že by firma porušila podmínky vydané naším rozhodnutím,“ uvedl vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu v Českých Budějovicích Jiří Klása.

Místní se bojí zvýšení dopravy a kalamity vzhledem k blížícímu se začátku prázdnin. Problémy mají také záchranáři, i když se jim zatím daří dodržovat dojezdové časy v pořádku. Křižovatka by měla být hotová a zcela průjezdná od 28. června. Místní, kteří postup stavby sledují, tomu příliš nevěří. Vedoucí stavby dnes ale prohlásil, že firma termín dokončení jistě dodrží.