Policie pátrá po řidiči, který na Strakonicku dvakrát přejel téhož muže

České Budějovice - Těžko uvěřitelný případ řeší policisté na Strakonicku. Na komunikaci u Leskovic řidič 16. listopadu srazil autem muže, místo pomoci ho odvezl o deset kilometrů dál a tam ho zřejmě znovu přejel. Teprve poté jej s kamarády dopravil do nemocnice. Informovala o tom Mladá fronta Dnes. Policie z činu podezřívá pětadvacetiletého bratra jednoho z mladíků, kteří těžce zraněného na pohotovost vezli.

Osmadvacetiletý Jiří Čapek se 16. listopadu vracel s kamarádem z posvícení domů do Chrášťovic. K nehodě došlo asi dvě stě metrů poté, co se muži v obci Leskovice rozdělili. „Nepamatuji si vůbec nic, ani náraz, vlastně první obraz je až doktor ve Strakonicích,“ popsal Čapek svůj stav poté, co jej vůz poprvé srazil. Řidič mu ale podle listu nepomohl. Naložil ho a převezl o deset kilometrů dál. Tam ho nejspíš také znovu přejel, aby mohl tvrdit, že ho předtím srazil jiný vůz a on ho zranil jen nešťastnou náhodou.

„Do nemocnice zraněného muže přivezli vozidlem volkswagen dva mladíci ve věku 28 a 18 let ze Strakonicka s verzí, že u Domanic našli zraněného muže ležícího na silnici,“ uvedla mluvčí. Policisté ale poté zjistili, že se nehoda stala poblíž Leskovic.

Krvácející muž se s vnitřními zraněními a v kómatu dostal do rukou lékařů až za dvě hodiny. Strakoničtí lékaři ho po vyšetření ihned transportovali na traumatologii do českobudějovické nemocnice. Nyní jej čeká další operace.

Policie případ stále vyšetřuje. „Případ zveřejňujeme nyní, protože máme nové informace, například včera policie nalezla v hromadě hnoje zahrabaný osobní automobil BMW, který mohl být na místě nehody,“ řekla Nováková. Nyní se čeká na výsledky expertíz, aby se prokázalo, že se jedná o vozidlo, kterým byl muž sražen. Policisté zatím tuto záležitost nechtějí srovnávat s jinými případy, nevylučují ale, že v budoucnu změní kvalifikaci na pokus o vraždu.