O Českou pivní pečeť soutěží v Táboře 67 pivovarů

Tábor - Město Tábor hostí ode dneška až do pátku 19. ročník Reprezentačních slavností piva. Čtyřdenní festival přivítá rekordní počet pivovarů. Na největší odborné soutěži svého druhu v zemi se představí 67 producentů, z toho devět ze zahraničí. Zastoupeno bude Slovensko, Polsko nebo Belgie. Přehlídka nabídne nejen zlatavý mok známých pivovarů, ale i malých výrobců.

O titul Česká pivní pečeť se pivovary utkají ve 13 kategoriích. Degustátoři budou vybírat ze 300 vzorků výčepních piv, ležáků, polotmavých, kvasnicových piv či speciálů. Součástí festivalu je i soutěž minerálních vod o Zlatý český pramen. Loni Českou pivní pečeť v hlavní kategorii o nejlepší světlé výčepní získal pivovar Litovel s pivem Classic.

Jeden z největších pivních festivalů v Česku se každoročně těší velkému zájmu návštěvníků. Organizátoři letos rozšířili slavnosti do celého Hotelu Palcát, díky čemuž se na ně dostane denně 1 000 lidí, o zhruba 200 víc než dosud. Milovníci piva budou moci ochutnat nejméně 85 druhů piva od 35 výrobců.