Tisíce lyžařů přilákaly ideální podmínky do jihočeských skiareálů

České Budějovice - Slunečné počasí a čerstvý prachový sníh přilákaly do jihočeských skiareálů tisíce lyžařů. Zimní střediska tak zažila jeden z nejlepších víkendů v letošní sezoně. Stovky lidí se vypravily i na bruslařskou dráhu na ledě Lipenské přehrady. Úpravu dráhy ale zkomplikovaly přívaly sněhu v uplynulých dnech a správcům se daří udržovat jen zhruba pětikilometrový okruh.

„Dnes tu panoval skutečný lyžařský ráj. Svítilo slunce, byla azurově modrá obloha a na sjezdovkách je prachový sníh,“ popsal situaci ředitel Lyžařského areálu Zadov Pavel Voldřich. Za oba víkendové dny dorazilo do střediska téměř 4000 milovníků zimních sportů. Další lidé se vypravili také na 65 kilometrů upravených stop. „Kromě známých tras jsme upravili také osmikilometrový okruh k Popelné, to byla skutečná lahůdka,“ podotkl Voldřich.

Z náporu lyžařů se radoval také Skiareál Lipno, kam za víkend přijelo téměř 7000 lidí. „Byl to velice povedený víkend. I přes velké množství lyžařů se u lanovek čekalo maximálně pět minut,“ řekl obchodní ředitel skiareálu Martin Řezáč. Podotkl, že středisku se tak vyplatila modernizace za 200 milionů korun, při níž se vyměnila všechna přepravní zařízení a zvýšila se kapacita areálu.