V Hlučíně hořel byt, majitele zachránil skok z okna

Hlučín (Opavsko) - Tři hasičské jednotky likvidovaly v noci na dnešek požár bytu v obytném domě v Hlučíně na Opavsku. Majitel hořícího bytu před plameny unikl skokem z okna ve druhém patře. Při pádu si poranil pánev. Šest lidí hasiči vyvedli ze zakouřených prostor, dalších 15 evakuovali. Dvě děti byly v sanitce ošetřeny po nadýchání kouřem. Požár zavinila zapálená svíčka.

„Uživatel bytu přiznal, že si zapálil svíčku a usnul,“ vysvětlil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela s tím, že hasiči dostali požár pod kontrolu během deseti minut, necelou hodinu jim trvalo dohašování. Třiatřicetiletý uživatel bytu skončil v nemocnici, lékaři ale podle Kůdely údajně neobjevili žádná vážnější poranění, pouze pohmoždění pánve. Předběžná škoda na zničeném pokoji byla odhadnuta na 100 tisíc korun.

Požár vznikl v ložnici v půl jedné ráno. „Muž ve čtvrtek večer doma popíjel. Po pádu byl při vědomí, ale v šoku. Tvrdil, že chtěl skočit na balkon o patro níž, ale netrefil se,“ dodal Kůdela s tím, že dvě děti, které bydlely o patro výš, se zřejmě nadýchaly kouře. Po ošetření v sanitce byly propuštěny. Po zásahu hasičů a odvětrání prostor se všichni lidé vrátili do domu.