Spor o silnici v Č. Krumlově vyvrcholil protitankovými zátarasy

Český Krumlov - Spor o jednu ze silnic v Českém Krumlově vyvrcholil protitankovými zátarasy a trestními oznámeními. Přestože jde o evidovanou komunikaci, patří teď soukromému majiteli. A ten chce vybírat poplatky za parkování. Povolilo mu to město, kraj zatím ne. Na první pohled se jedná o nenápadnou silnici využívanou hlavně lidmi ze dvou bytových domů.

Pro místní jde ale zároveň o předmět velmi ostrého sporu, který řeší policie, zastupitelé i právníci. Pozemek pod ní totiž patří soukromému majiteli. „Z obchodu sešlo, proto se majitel, který odmítá vystupovat před kamerou, rozhodl vybírat poplatky za parkování. Část obyvatel to odmítla a rozběhl se ostrý spor,“ řekla obyvatelka bytového domu Jarmila Křikavová.

„Právníci se shodují na tom, že problém nastal při prodeji bytů a pozemků. Silnice, kterou odbor dopravy zaevidoval jako komunikaci čtvrté třídy, neměla být, podle místních, předmětem obchodních spekulací. Město proto požádali o řešení,“ podotkl obyvatel bytového domu Jiří Černý. Podle místostarostky Českého Krumlova Jitky Zikmundové poplatky za parkování zatím podnikatel nevybírá. Zátarasy skončily dočasně mimo vozovku.