Odpojení veselských domů od tepla již nehrozí

Veselí nad Lužnicí (Táborsko) – Lidé z pěti panelových domů ve Veselí nad Lužnicí již nemusí vzhlížet s obavami ke klesající rtuti v teploměru. Včerejší spor dodavatele s majitelem domů totiž mohl vyústit k odpojení tepla, obě strany se však již domluvily na splátkovém kalendáři. Společnost Amra už prý zaplatila první splátku. Podle jednatele dodavatelských Veselských služeb Jaroslava Bendy již firma odstranila z domů vývěsky o přerušení dodávky tepla.

Pražská firma Amra začala mít problémy s placením záloh za teplo v druhé polovině roku. Platila je jen nárazově, na upomínky moc nereagovala, podotkl Benda. Situace se podle něj změnila až po medializaci problému. Podle Bendy je to první takový případ za posledních deset let, který musely Veselské služby řešit.

„Dospěli jsme s Veselskými službami k dohodě ohledně řešení situace. Veselské služby budou dál bez přerušení dodávat teplo i teplou vodu,“ potvrdil právník firmy Amra Jan Kodádek. Město bude podle starosty Jaromíra Nováka firmě ještě posílat návrh na zajištění pohledávky. Doufá, že s ní bude její vedení souhlasit.

Podle splátkového kalendáře by firma měla do konce měsíce zaplatit druhou splátku. Do konce roku by pak měla splatit celý dluh. Čas k zaplacení má ale pražská společnost do konce ledna příštího roku. Pokud by dluh nesplácela nebo by porušila splátkový kalendář, hrozilo by jí k 31. lednu příštího roku ukončení smlouvy a v takovém případě by byly okamžitě ukončeny dodávky tepla, doplnil Benda. Byly by bez něj stovky lidí.