Praha hledá zajímavá zapomenutá místa, vyhlásila i soutěž

Praha - Pražská informační služba (PIS) hledá zajímavá místa, o kterých obyvatelé města ani turisté často vůbec netuší. Vyhlásila proto soutěž nazvanou Zapomenutá místa Prahy, která potrvá do konce října. Lidé mohou nominovat například zapomenuté sochy, zbytky technických staveb, komíny, ale i koleje, které nikam nevedou. Podmínky naleznou zájemci na internetových stránkách soutěže.

„Zapomenutými místy chceme zahraničním i tuzemským návštěvníkům nabídnout nové, atraktivní lokality po celé Praze. Posílit tak turistický ruch, a tím podpořit podnikatele i kulturní život v městských částech,“ uvedla ředitelka PIS Lucie Ramnebornová. Zájemci se mohou do soutěže zapojit tím, že pošlou fotografii a krátký popis památky nebo doplní popis k už vytipovaným místům.

Pořadatelem je PIS, partnery soutěže jsou jednotlivé pražské městské části, které do soutěže poslaly své tipy. Mezi nimi je například usedlost Vondračka na Vinohradech, Medvědí fontána na Smíchově, torzo viaduktu přes říčku Rokytku na rozhraní Libně a Vysočan, trolejbusová zastávka Orionka, kbelský maják nebo funkcionalistická sokolovna v Praze 15.

Torzo viaduktu
Zdroj: ČT24/www.zapomenutapraha.cz

PIS je příspěvkovou organizací města, která má podporovat cestovní ruch v Praze. Spravovala také některé památky, jako je Prašná brána nebo petřínská rozhledna. Jejich správu ale v roce 2009 převzala společnost ABL FM Services.