Auto vylovené z Vltavy patřilo policejnímu prezidiu

Praha - Auto, které včera v Praze spadlo z Hlávkova mostu do Vltavy, patřilo podle informací České televize ochranné službě Policie ČR. Byl v něm pouze řidič. Nehoda se stala v sobotu kolem půl šesté odpoledne. Po střetu dvou vozidel jedno následně spadlo z mostu do řeky. Na místo okamžitě vyrazili policisté i potápěči, kterým se podařilo z auta po asi 20 minutách vyprostit 35letého muže. Toho se po 25 minutách podařilo oživit. Mluvčí Ústřední vojenské nemocnice Jitka Zinke potvrdila, že pacient je v péči lékařů, bližší informace o jeho zdravotním stavu ale podle ní nemocnice podává pouze rodinným příslušníkům. Stav policisty je ale velmi vážný.

„Mohu potvrdit, že účastníkem dopravní nehody bylo služební vozidlo, které je zařazeno v ochranné službě Policie České republiky. Řidič byl ve voze sám, nebyla tam žádná další přepravovaná osoba,“ řekl ČT mluvčí Policejního prezidia ČR Jiří Vokuš. Policie takové vozy používá například k ochraně ústavních činitelů. „Policista plnil v té kritické době služební úkoly, podrobnosti nemohu zveřejnit,“ dodal Vokuš.

Na Hlávkově mostě se střetla modrá Škoda Octavia a černé Audi A8, které řídil policista. Okolnosti nehody jsou ale podle policejní mluvčí Evy Stulíkové stále nejasné. „Policie přivítá jakákoliv případná svědectví, která mohou ve vyšetřování pomoci,“ řekla s tím, že policisté nyní musí vyhodnotit i záběry z městského kamerového systému a stopy zajištěné na místě. K vyšetřování byl přizván také znalec z oboru dopravy. „Zjistit přesnou příčinu této nehody tak bude otázkou několika následujících týdnů, ne-li měsíců,“ dodala mluvčí.

Okolnosti nehody byly zpočátku velmi nejasné. Podle původních zpráv byly ve voze dvě osoby, jeden ze svědků dokonce tvrdil, že v autě viděl jet čtyři pasažéry. Svědci poté uvedli, že byly na voze umístěny stojany na vlaječky. Spekulovalo se proto i o možnosti, že mohlo jít například o diplomatický vůz. Vozidlo hasiči z řeky vyzvedli po dvou a půl hodinách. 

Nehoda na Hlávkově mostě
Zdroj: Michal Krumphanzl/ČTK