Náraz do stromu zabil dva lidi, požár dalšího

Chýšť/Praha – Provoz na českých silnicích měl v noci velmi tragické následky. Zahynuli hned tři lidé. Není ale zatím zřejmé, zda jde ve všech případech o oběti havárií. Jisté je, že dva lidé nepřežili náraz do stromu u Chýště na Pardubicku. Další mrtvé tělo našli hasiči při zásahu v hořící dodávce v Praze. Co bylo příčinou úmrtí, zjišťuje nyní policie.

Nehoda na Pardubicku se stala asi hodinu po půlnoci na silnici mezi obcemi Chýšť a Žáravice. Starší Volkswagen Golf, ve kterém cestovali tři lidé, vylétl z komunikace a narazil do stromu. Přední polovina vozidla byla zcela zničena. „Ve zdemolovaném autě zůstali zaklíněni dva muži, kteří utrpěli smrtelná zranění. Třetí člen posádky skončil v nemocnici,“ uvedla mluvčí královéhradeckých hasičů Martina Žahourková.

Při nočním zásahu našli hasiči v hořící dodávce v Praze 4 mrtvolu neznámého muže. „Protože jsme ve voze našli ohořelé tělo, předali jsme celou věc policii,“ prohlásila mluvčí hasičského sboru Pavlína Adamcová. Policie se snaží zjistit totožnost mrtvého, důvod, proč byl v dodávce a také příčinu požáru.