Mladíci v Brně stihli za pár hodin přepadení i vloupačky

Brno -  Necelých pět hodin stačilo dvojici mladíků, z nichž jednomu je pouhých patnáct let, na sérii přepadení a vloupání. Jejich zlodějskou jízdu zastavili policisté ve středu nad ránem, když muži vykrádali novinový stánek na Tomkově náměstí v Brně.

Řádění mladíků začalo na Provazníkově náměstí. Na mostě před devátou hodinu večer přepadli bezbrannou ženu. Pravděpodobně ji uhodili kamenem do hlavy a sebrali všechny peníze a cennosti. „Cizinku potom ještě donutili vybrat poslední úspory z bankomatu. Hrozili jí, že pokud to neudělá, zničí její doklady, které prokazují její oprávněný pobyt na našem území,“ popsal policejní mluvčí Pavel Šváb.

Uloupené peníze během pár desítek minut utratili v restauraci na hracím automatu, a tak se vydali krást znovu. Nejprve vyloupili zlatnictví v ulici Josefská a potom zamířili do trafiky na Tomkově náměstí. „Rozbili tady okno a dveře, aby se mohli dostat dovnitř, poškodili i bednu na noviny. Z trafiky si chtěli odnést přes sto kusů krabiček na cigarety. Vznikla mi škoda několik  desítek tisíc korun,“ uvedl majitel vykradené trafiky Haška. 

Dvojice už si vyslechla obvinění z krádeže, vydírání, poškození cizí věci a loupeže. Devatenáctiletému mladíkovi hrozí desetileté vězení, jeho teprve patnáctiletému komplicovi jako mladistvému pouze poloviční trest.