Opilý řidič vrazil se školním autobusem do stěny tunelu

Praha – Jediným možným způsobem – nehodou – skončila jízda zájezdového autobusu vedeného silně opilým řidičem. Muž neváhal řádně se napít, ačkoli byl jeho autobus plný školáků. Ti však náraz autobusu do zdi v Lochkovském tunelu na Pražském okruhu přežili bez zranění. Zraněn nebyl ani třiatřicetiletý řidič, který po havárii nadýchal téměř tři promile.

Starším autobusem značky Karosa cestovaly děti ze školního výletu. Když kolem půl třetí odpoledne vozidlo projíždělo Lochkovským tunelem na okruhu kolem Prahy – kudy jelo směrem k plzeňské dálnici –, řidič nezvládl řízení a autobus naplněný 38 dětmi a čtyřmi učitelkami se nasunul na zeď. „V důsledku havárie ale došlo k úniku provozních kapalin z vozu a na místě tak museli zasahovat hasiči. Došlo také k zablokování pravého a středního jízdního pruhu ve směru na dálnici D5. Doprava v těchto místech se tak značně zkomplikovala,“ přiblížila policejní mluvčí Eva Stulíková.

Děti a jejich učitelé, kterým se při nehodě nic nestalo, se dostali domů náhradním autobusem s dvouhodinovým zpožděním. Zato jejich řidič se může zdržet podstatně déle. Podle mluvčí Stulíkové mu hrozí obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Jeho spáchání může být trestáno až tříletým vězením.