Liberecko zasypal sníh, kolabuje doprava

Liberec - Husté sněžení komplikuje dopravu kolem Liberce, problémy hlásí i Trutnovsko a Jablonecko. Potíže mají především kamiony, vázne i městská doprava v krajském městě. Přívali sněhu nestačí silničáři ani s veškerou nasazenou technikou odklízet. Na hlavních tazích leží vrstva mokrého sněhu, který klouže. Krajská správa silnic vyzývá řidiče ke zvýšené opatrnosti.

Podle informací policie v kraji přibývá dopravních nehod, zranění jsou ale výjimkou. Problémy jsou i na dálnici z Liberce na Turnov a Prahu. Nedaleko Liberce uvízl ve stoupání kamion, jen o pár kilometrů dál havarovalo osobní auto a skončilo ve svodidlech. Sníh komplikuje dopravu i na silnici 10 z Desné na Harrachov nebo na silnici v Raspenavě.

Teploty v Libereckém kraji se pohybují od tří stupňů pod bodem mrazu až po dva nad nulou. Hlavně v horských oblastech fouká silný nárazový vítr, který na silnicích vytváří sněhové jazyky a závěje. Motoristé by měli jezdit opatrně a hlavně v zatáčkách a při vjíždění do křižovatek zpomalit. Na silnicích nižších tříd a v horských oblastech leží ujetá vrstva
zledovatělého sněhu, pro auta bez zimní výbavy jsou nesjízdné.