V Jablonci hořel panelový dům, přes 40 lidí bylo evakuováno

Jablonec nad Nisou – V úterý večer museli hasiči v Jablonci nad Nisou - Mšeno zachraňovat či evakuovat z hořícího osmipatrového domu přes 40 lidí. Dvě osoby byly převezeny do nemocnice, dalších šest bylo ošetřeno na místě, sdělila ČTK mluvčí krajských hasičů Zdenka Štrauchová. Hořet podle ní začalo od elektroinstalace v prvním patře. Za necelou hodinu byl požár uhašen.

Hasiči byli k požáru panelového domu v části obce Mšeno nad Nisou přivoláni krátce po 20:00. „Požár se stoupačkami rychle šířil a v bytech uvěznil obyvatele. Přes dvacet lidí bylo evakuováno, dvacet zachráněno pomocí vyváděcích masek,“ uvedla mluvčí.

Hasičům z Jablonce nad Nisou pomáhali i kolegové z Jabloneckých Pasek. Šíření požáru se jim podařilo zamezit ve čtvrtém patře zhruba po čtvrt hodině, krátce před 21:00 byl požár kompletně zlikvidován.

Pro obyvatele byl zajištěn autobus a město jim poskytlo náhradní ubytování. Někteří obyvatelé z nezakouřených bytů se vrátili domů, ale podle velitele zásahu jabloneckých hasičů Zdeňka Nauče musejí počítat s tím, že budou bez elektřiny, protože ta je úplně vyhořelá.